Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

VuokraajahakuYksityishakuEsterataharjoitukset 20.5Koulurataharjoitukset 27.5

 

Päiväkirja

Mitä Rihtniemessä on viime aikoina tapahtunut?

 

 

Uimaretkellä
15.05.2018 17:53 | Juulia

Lämpötila oli kivunnut muutamassa päivässä hellelukemiin asti. Tarhoissa hevoset nuokkuivat puiden katveessa ja pihattolaumakin oli Herttaa myöten ahtautunut sisälle viileään pihattorakennukseen.
"Lähdetäänkö uittamaan hevosia?" kysyin toimistossa vieressäni istuvalta Vanessalta.
"Mikä ettei! Täällä on niin kuuma, ettei jaksa edes ratsastaa", Vanessa vastasi naurahtaen.

Pusu huokaisi syvään kiinnittäessäni riimunnarun sen riimuun. Tamman olo valtavan vatsan kanssa alkoi näyttää tuskaiselta ja ajattelin viileässä vedessä kahlailun piristävän sitä. Kaikki muutkin hevoset olisivat ansainneet päästä järveen viilentymään, mutta koska saatoin ottaa vain yhden kerrallaan, päätin aloittaa Pususta. Ehkäpä innokkaat tytöt lähtisivät uittamaan kaikki hevoset joku päivä...?

Tallissa oli ihanan viileää. Pusu ryysti vesiautomaatistaan vettä pitkään. Vanessan kaunis tamma Laama seisoi raukeana käytävälle kiinnitettynä.
"Tää lämpö taitaa viedä hevosistakin kaikki energiat", Vanessa pohti harjatessaan Laaman kiiltävää karvaa. "Kaikki näyttää niin veteliltä."
"Kerrankin", virnistin.
Pikaisen harjauksen lähdin etsimään satulahuoneesta vanhaa kypärääni, joka varmasti soveltuisi vesileikkeihin oikein hyvin. Suitsia en jaksanut ottaa ollenkaan, vaan viritin ohjat kiinni Pusun riimuun. En ollut aivan vakuuttunut viritelmän toimivuudesta ja kestävyydestä, mutta luotin siihen, että karatessaan Pusu lyllertäisi vain lähimmälle ruohotupsulle.

Vanessa oli saanut Laamalleen suitset päähän, joten lähdimme suuntaamaan kohti rantaa. Tallin pihassa pienikokoinen Vanessa nousi ketterästi suuren tammansa selkään. Pusu ei meinannut pysyä jakkaran vieressä paikallaan hetkeäkään, vaan veti kaula pitkällä kohti vihreää nurmikkoa. Laama alkoi kyllästyä odottamaan paikallaan ja alkoi kuopia maata etujalallaan.
"Laama olisi jo ihan kirjaimellisesti lähtökuopissa", Vanessa nauroi ja hoputti minua nousemaan ratsuni selkään. Viimein usean yrityksen jälkeen pääsinkin kampeamaan itseni Pusun leveään selkään. Siitä oli pitkä aika, kun olin viimeksi Pusulla ratsastanut ja heti ensimmäisistä askeleista alkaen tamma tuntui todella tutulta ja turvalliselta.

***

Pusu kuopaisi rantavedessä etujalallaan saaden veden roiskahtamaan korkealle. Laama kavahti silmiään pyöritellen kauemmas ja se näytti olevan valmis liukenemaan paikalta hetkenä minä hyvänsä. Vanessa silitti rauhoittavasti tammansa kaulaa ja rohkaisi sitä ottamaan askeleen lähemmäksi vesirajaa. Hetken veden pintaan puhistuaan Laama rohkaistui loikkaamaan valtavalla loikalla suoraan järveen. Ehkä se suunnitteli hyppäävänsä koko järven yli, tai siltä hurja ilmalento ainakin näytti. Vanessa roikkui kaksin käsin Laaman kaulassa ja mätkähti lopulta kyljelleen veteen. Pusu katsoi kaksikon riehumista kauempaa ja tyytyi leikkimään omia vesileikkejään matalammassa vedessä.

Vanessa ohjasi Laaman laiturin viereen ja ponkaisi sieltä takaisin selkään ja vannoi tällä kertaa pysyvänsä kyydissä vaikka mikä olisi. Naisen uhoaminen vähän nauratti, vaikka minäkin toivoin tämän pysyvän turvallisesti mielummin ratsunsa selässä kuin sen jaloissa. Laama taisi todeta uimisen olevan sittenkin ihan okei, sillä Vanessan ei tarvinnut enää montaa kertaa kehottaa sitä menemään hieman kauemmaksi rannasta. Pusu lähti tarpomaan uimaseuransa perään, mutta matka tyssäsi siinä vaiheessa, kun vettä oli vain tamman kylkiin asti. Sainpahan minäkin huljutella varpaita vedessä istuessani Pusun selässä. Talviturkkia ei siis vielä heitetty meidän osalta, mutta Vanessa ja Laama sen sijaan pulikoivat kylmässä järvivedessä hieman paremmalla menestyksellä alun draamailun jälkeen.
 


 - Juulia

<< TakaisinKommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on yksi plus kahdeksan?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
RSS

 

 

Huomioithan, että kyseessä on virtuaalitalli ja jokainen hevonen on virtuaalihevonen.
Kaikki materiaali © Rihtniemi, ellei toisin mainita.

©2019 Rihtniemi - suntuubi.com