Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rihtniemi muuttaa!
Suntuubin lopettaessa muutamme uuteen osoitteeseen. Tästä eteenpäin emme tarjoa enää vuokrahevosia ja yksityishevosten määrää vähennetään.

 

Lucianpäivän maasto 13.12.2017

Keskiviikkona kolmastoista joulukuuta Rihtniemessä juhlistetaan Lucianpäivää joulumaaston merkeissä. Mukaan saa tulla omalla tai Rihtniemen hevosella, satulan kanssa tai ilman. Jokainen ratsukko sonnustautuu tonttulakkeihin tai muuten punaisiin ja jouluisiin varusteisiin. (Jokainen muistaa myös ne tärkeät heijastimet!) Maastoon lähdetään Rihtniemen pihasta kello 11:00. Kulkueemme suuntaa ensimmäiseksi maneesin ohi järven rantaa seuraten, kunnes saavumme metsästä pellolle. Ravaamme pellon reunaa pitkin kohti Tervalan kylää. Ratsastamme kulkueessa kylän läpi, ratsastamme kyläkaupan ja kahvilan ohi, ja jatkamme matkaa Pihkajoen yli edelleen maantietä pitkin. Käännytään maantieltä pienemmälle tielle, jossa pääsee pohjan kunnon mukaan ravaamaan.
Takaisin tallille saavumme metsän läpi ja päädymme Rihtniemen omalle pellolle, jossa voidaan pitää leikkimieliset laukkakilpailut. Takaisin tallille saavumme noin kello 15:00. Maaston jälkeen keräännytään Rihtniemen rannassa sijaitsevalle kodalle, jossa syödään riisipuuroa ja pipareita. Yksi onnekas löytää mantelin joulupuurostaan, ja sen löytäjälle on luvassa yksityisvalmennus Rihtniemessä Juulian pitämänä.

Haluatko mukaan?

Ilmoittautuminen joulumaastoon tapahtuu alla olevaan vieraskirjaan seuraavassa muodossa: (Huomaathan, että yksi ratsastaja/hevonen voi osallistua vain yhden kerran!) VIP 07.12.2017!!

Ratsastaja - Ratsu - linkki hevosen sivulle

Maastossa

Joulumaaston kuittaaminen vaatii lyhyen tekstipätkän kirjoittamista. Kun jokaisen osallistuneen kuittaukset yhdistetään, syntyy valmiista tekstistä kokonainen päiväkirjamerkintä jonka jokainen saa lisätä hevosensa sivulle. Jokaiselle osallistujalle jaetaan yksi paikka maaston varrelta, josta tulee muutamalla virkkeellä kertoa, mitä paikassa tapahtui (ja kenelle!). Pidetään kuittaukset lyhyinä ja hauskoina! Maaston vetäjä kokoaa kaikki kuittaukset kokonaiseksi päiväkirjamerkinnäksi. Kuittaukset tulee lähettää alla olevaan vieraskirjaan 12.12.2017 mennessä, ei kuitenkaan ennen viimeistä ilmoittautumispäivää (jos valmennus täyttyy ennen VIP:iä, kuittaukset saa lähettää aiemminkin.

Maastoilijat 10/10

Maastoilijat listataan alle järjestykseen, jonka mukaan muodostamme kulkueen jonon. Yliviivatut ratsukot eivät päässeet mukaan maastoon kuittauksen puuttuessa.

Juulia - Rebe (ryhmän vetäjä)
Siri - Samu
Elva - Hengenvaaran Unikaveri
Niina - Petteri
Britta - Söötti
Tuula - Rokka
Tirppa - Melviira
Jannica - Clovercutt Arielle
Ella - Glory
Veera R. - Honey Bee

Impi Roihuvaara - Villahaan Torsti

Paikat joissa tapahtuu

Jokaisen oma tapahtumapaikka jaetaan maaston vetäjän toimesta, toiveita ei huomioida. Osuudet on arvottu arvontakoneella. Muistuttaisin vielä, että kuittausten ei tarvitse olla pituudeltan kuin muutaman virkkeen verran.

  • lähtö tallilta: Jannica
  • maneesin nurkalla: Veera R.
  • jyrkkä ylä- ja alamäki metsässä: Elva
  • saapuminen metsästä pellonreunaan: Siri
  • kyläkauppa-kahvilan kohdalla: Ella
  • silta Pihkajoen yli: Britta
  • risteyksessä maantieltä pikkutielle: Niina
  • vanhan torpan rauniot metsässä: Tirppa
  • laukkakisat Rihtniemen pellolla: Tuula
  • saapuminen takaisin tallille: Impi Rouhivaara

Pahoittelut tarinan viivästymisestä! Osallistuneiden pätkiä piti hieman muuttaa, jotta ne saatiin sopimaan yhteen yhdeksi tarinaksi - toivottavasti kukaan ei tästä pahastu, vaan lähes 400 sanan maastotarina kelpaa jokaisen ratsun päiväkirjaan muistoksi. :)

Lucianpäivän joulumaastoon lähti lopulta kuusi ratsukkoa: ryhmän vetäjä Juulia suomenhevostamma Rebellä, Siri Samu-ruunallaan, Elva suloisella Unnalla, hurmaavat kylmäveriratsut Söötti ja Rokka ratsastajiensa Britan ja Tuulan kanssa sekä jonon viimeisenä Impi ja komea musta suomenhevosori Torsti. Juulian takana ratsastanut Siri uskaltautui jättämään satulan talliin, vaikka Samu osasi ajoittain olla säikky. Tullessamme pellon reunaan kuulosti siltä, että osa hevosista olisi tahtonut mennä pellolle päästelemään vähän enemmänkin. Kaikkien harmiksi, tai onneksi, porukka lähti vain ravaamaan pellon reunaa pitkin hallitusti. Tai ainakin osa meni hallitusti. Lumi lenteli letkan ravatessa, kaviot tömisivät ja hevoset pärskivät tyytyväisinä.

Unni pakersi menemään jonossa kolmantena, keskittyen maastoiluhommiin täysillä - uusien kavereiden kanssa oli aina jännää lähteä letkaan! Yllättävän rauhallisesta tammasta sai olla ylpeä, Elva silitteli sen tukevaa kaulaa harva se hetki, jotta Unni varmasti tietäisi miten ylpeä omistaja siitä oli. Lumisella metsäpolulla kulkemiseen sai hevonen kuin hevonen keskittyäkin oikein kunnolla. Pian eteen aukeni leveämpi kohta, jossa polku vietti ensin jyrkästi alas- ja sitten ylöspäin. Hevosten hokit pitivät hyvin lumessa, kaikki kulkivat varmaa käyntiä eteenpäin ratsastajien myötäillessä ratsunsa liikkeitä. Muutaman hevonen pyrähti raville ylämäen päällä, Unni ei loppukiriin alkanut vaan pingersi itsensä tasaiselle maalle rauhallisessa käynnissä.

Britta taputti pohjoisruotsalaisen orinsa paksua kaulaa, kun koko letka saapui kyläkaupan jälkeen sillalle. Vähän Söötti ensin kyttäsi edellä menevien tyyliä, kun lumen alla kumisikin tienpinnan sijaan puu. Pienet suomalaiset ja iso Samu-puoliverinen uskalsivat kuitenkin yli viileinä kuin viilipytyt. Siitä rohkaistuneena myös Söötti tömisteli eteenpäin - varsinkin kun perässä tulevalla norjalaisella Rokka-ponineidillä alkoi melkein olla jo kiire ja turpa Britan sylissä.

Vanhan torpan rauniot pilkistivät lumen alta keskellä metsää. Kun koko muu letka tyytyi katselemaan raunioita ja pystyssä olevaa piippua hyvän matkan päästä, päätti jonon viimeisenä tullut Torsti tehdä lähempää tuttavuutta raunioiden kanssa. Ratsastajansa vastusteluista huolimatta ori olisi halunnut käydä haistamassa ja maistamassa tiilikasaa. Torstin hauska käytös huvitti koko seuruetta ja pian metsässä raikasi iloinen nauru.

Laukkakisoja kaikki olivat odottaneet koko matkan ajan, tai niin ainakin näytti, kun jokaisella oli kädet täynnä työtä steppailevan, räjähdysalttiin ruutitynnyrin kanssa. Kun Juulia sitten antoi kaikille luvan lähteä laukkaan, erottuivat joukosta kuitenkin ne, jotka oikesti taistelivat voitosta tai kuolemasta, kuten Rokka. Nauru täytti pellon hevosten kiitäessä tuhatta ja sataa, eikä ilopukeiltakaan vältytty, joskin jokunen ratsastaja taisikin päästä pellon lumisen märkää pohjaa testailemaan ratsujen innostuttua hieman liikaa...

Olipas kerrassaan mukava saapua tapahtumarikkaan maaston päätteeksi takaisin Rihtniemen tunnelmalliseen, jouluvaloin koristeltuun tallipihaan! Voisin taata, että jokaiselle maistuisi nyt lämmin kuppi suklaajuomaa ja viltti lämmittämään jalkoja, vai mitä?

 

 [ Kirjoita ]

Nimi: Elva Ojanne

13.12.2017 14:05
Jospa vielä ehtis, näin päivän myöhässä!

Unni pakersi menemään jonossa kolmantena, keskittyen maastoiluhommiin täysillä - uusien kavereiden kanssa oli aina jännää lähteä letkaan! Yllättävän rauhallisesta tammasta sai olla ylpeä, Elva silitteli sen tukevaa kaulaa harva se hetki, jotta Unni varmasti tietäisi miten ylpeä omistaja siitä oli.

Lumisella metsäpolulla kulkemiseen sai hevonen kuin hevonen keskittyäkin oikein kunnolla. Pian eteen aukeni leveämpi kohta, jossa polku vietti ensin jyrkästi alas- ja sitten ylöspäin. Hevosten hokit pitivät hyvin lumessa, kaikki kulkivat varmaa käyntiä eteenpäin ratsastajien myötäillessä ratsunsa liikkeitä. Muutaman hevonen pyrähti raville ylämäen päällä, Unni ei loppukiriin alkanut vaan pingersi itsensä tasaiselle maalle rauhallisessa käynnissä.

Nimi: Siri Peurankoski

05.12.2017 11:38
Me kuljettiin tyytyväisinä Samun kanssa heti Juulian perässä. Sirkka välillä osasi olla säikky maastossa, mutta se oli reipastunut maastoillessa paljon. Uskalsin kuitenkin jättää satulan talliin, ehkä siellä selässä keikuttaisiin mukana. Sitä paitsi hevosen paljaassa selässä oli paljon lämpimämpi, kuin nahkaisessa satulassa olisi.

Tullessamme pellon reunaan, kuulosti siltä, että osa hevosista olisi tahtonut mennä pellolle päästelemään vähän enemmänkin. Kaikkien harmiksi, tai onneksi, porukka lähti vain ravaamaan pellon reunaa pitkin hallitusti. Tai ainakin osa meni hallitusti. Lumi lenteli letkan ravatessa, kavioit tömisivät ja hevoset pärskivät tyytyväisinä.

Nimi: Tuula

02.12.2017 08:03
Laukkakisoja kaikki olivat odottaneet koko matkan ajan, tai niin ainakin näytti, kun jokaisella oli kädet täynnä työtä steppailevan, räjähdysalttiin ruutitynnyrin kanssa. Kun Juulia sitten antoi kaikille luvan lähteä laukkaan, erottuivat joukosta kuitenkin ne, jotka oikesti taistelivat voitosta tai kuolemasta, kuten Rokka. Nauru täytti pellon hevosten kiitäessä tuhatta ja sataa, eikä ilopukeiltakaan vältytty, joskin jokunen ratsastaja taisikin päästä pellon lumisen märkää pohjaa testailemaan ratsujen innostuttua hieman liikaa...

Kiitos kaikille kivasta maastosta, hauskaa oli! <3

Nimi: J. / Järndäldenin Britta
Kotisivut: http://www.jarndalden.suntuubi.com/

01.12.2017 13:17
Söötti on aina ollut hyväntahtoinen luonne, eikä se pistänyt pahakseen sitä, että joutui kulkemaan uudessa seurassa ja uudessa maastossa. Britta taputti pohjoisruotsalaisen orinsa paksua kaulaa, kun koko letka saapui kyläkaupan jälkeen sillalle.
Vähän Söötti ensin kyttäsi edellä menevien tyyliä, kun lumen alla kumisikin tienpinnan sijaan puu. Pienet suomalaiset ja iso Samu-puoliverinen uskalsivat kuitenkin yli viileinä kuin viilipytyt. Siitä rohkaistuneena myös Söötti tömisteli eteenpäin - varsinkin kun perässä tulevalla norjalaisella Rokka-ponineidillä alkoi melkein olla jo kiire ja turpa Britan sylissä.


// kiitos kivasta maastosta! Ihana nähdä millainen koko reissusta tulee :)

Yksityinen viesti

29.11.2017 09:50

Nimi: Impi

28.11.2017 12:36
Impi Roihuvaara - Villahaan Torsti (http://kitty.altervista.org/y/villahaan_torsti.html)

Nimi: Veera R.

24.11.2017 23:08
Veera R. - Honey Bee - http://taikaponi.net/veera/ponipallero/honeybee.html

Nimi: Jannica

23.11.2017 14:21
Jannica - Clovercutt Arielle - http://adinanponitila.webs.com/Arielle.html

Nimi: Tirppa
Kotisivut: http://mollum.net/wallan/

22.11.2017 16:36
Tirppa - Melviira (http://mollum.net/wallan/mellu.php)

Nimi: Tuula

22.11.2017 14:30
Mä mietin pitkään että ottaisinko Olafin vai Rokkiksen, mutta kyllä tuo vuonopallero on ehkä vähän vahvemmilla laukkakisassa, joten näillä mennään! :'D

Tuula - Rokka (http://toutou.suntuubi.com/?cat=10)

Nimi: J. / Järndäldenin Britta
Kotisivut: http://www.jarndalden.suntuubi.com/

21.11.2017 20:39
Britta - Söötti (http://www.jarndalden.suntuubi.com/?cat=18)

Nimi: Niina aka miivi
Kotisivut: http://miivin.net/yksarit/petteri/

21.11.2017 20:02
Niina - Petteri - miivin.net/yksarit/petteri/

Nimi: Elva Ojanne

21.11.2017 15:14
Elva - Hengenvaaran Unikaverihttp://yawp.suntuubi.com/?cat=8

Nimi: Siri Peurankoski

21.11.2017 14:32
Siri - Samu - http://kanelipulla.net/y/samu/index.php

 

 

Huomioithan, että kyseessä on virtuaalitalli ja jokainen hevonen on virtuaalihevonen.
Kaikki materiaali © Rihtniemi, ellei toisin mainita.

©2019 Rihtniemi - suntuubi.com