Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rihtniemi muuttaa!
Suntuubin lopettaessa muutamme uuteen osoitteeseen. Tästä eteenpäin emme tarjoa enää vuokrahevosia ja yksityishevosten määrää vähennetään.

 

Asukkaat

Rihtniemen kahteen talliin mahtuu tätä nykyä 24 hevosta. Kahdestakymmenestäneljästä paikasta neljätoista on varattu tallin omille hevosille.

Tallin omat hevoset 11/14

Penhartti

suomenhevonen, ori
evm-sukuinen
s. 2007

Pena on hyvin stereotyyppinen suomalainen mies; keskivartalolihava ja vähän juro, joka mutisee itsekseen kun asiat eivät menekään niinkuin pitäisi. Penalla on oma tahto, mutta se on vähän huono ilmaisemaan itseään kun asiat eivät sitä miellytä. Kaikesta huolimatta Pena on varsin kiltti ja monipuolinen hevonen lajiin kuin lajiin - ajolle opetettu ori hölköttelee vaikka kärryjen tai reen edessä.

 

 

Adios Amigos

suomalainen puoliverinen, ori
evm-sukuinen
s. 2008

Sanapari pieni ja pippurinen kuvaa Amigoa varsin hyvin. Tulinen musta ori on nippa nappa 160 senttimetrin paremmalla puolella. Pienestä koostaan huolimatta se taitaa vaativan tason koululiikkeitä ja hyppääkin hyvin. Mikään maastoratsu Amigo ei ole, mutta turvallisesti kentän aitojen sisäpuolella se on oikein hieno, ja miksei kilpailuissakin.

 

 

Frøstrup Olaf

tilastoponi, ruuna
evm-sukuinen
s. 2004

Olaf on Tanskasta Suomeen tuotu tilastoponiruuna, jonka menneisyys ei ole ruusuinen. Se oli tullessaan pelokas ja varautunut, kyhjötti karsinansa nurkassa lasittunut ilme silmissään eikä luottanut kehenkään. Pikku hiljaa Olafista on alkanut kuoriutua sympaattinen poni, joka tykkää touhuta ihmisen kanssa ja jonka kanssa voi tehdä mitä vaan.

 

 

Mustamäen Rebekka

suomenhevonen, tamma
evm-sukuinen
s. 2009

Mustamäen Rebekka saapui Rihtniemeen suoraan kasvattajaltaan. Tamma ei loista rakenteellaan, mutta sillä on taitoa ja kapasiteettia, ja se antaa haastetta kaikentasoisille. Rebe on maan paras maastoratsu, sillä se ei hätkähdä mitään vaan suhtautuu kaikkeen tyynen rauhallisesti. Suloisen ulkokuorensa ja luonteensa ansiosta Rebe on erityisesti lasten suosikkiratsu.

 

 

Ruostevuoren Kuutamolla

suomenhevonen, tamma
evm-sukuinen
s. 2004

Entinen ravihevonen Molla oli saada teurastuomion, sillä se ei pärjännyt radoilla alkuunkaan. Miltei teurasautosta pelastettu Molla on vähän äksy eikä oikein nauti hellyydenosoituksista, mutta ratsuna monipuolinen ja mutkaton. Ravitaustastaan huolimatta se on täysin ratsu - aina innokkaana lähdössä töihin nähdessään satulan.

 

 

Not-So-Mellow Yellow

hannoverinhevonen, tamma
evm-sukuinen
s. 2011

Punaruskea Pusu tuli Rihtniemeen vähän vahingossa. Juulia näki netissä ilmoituksen myytävästä hannovertammasta, ja ihastui siihen ensisilmäyksellä. Neiti on kultainen myös luonteensa puolesta. Maasta käsin tamman kanssa voi touhuta kuka tahansa mitä tahansa, mutta selkäänsä Pusu vaatii taitavan ratsastajan. Tammalla riittää kapasiteettia hypätä jopa 120 senttimetrin ratoja!

 

 

Seljeskog Gjerta

norjankylmäverinen, tamma
evm-sukuinen
s. 2005

Norjalaissyntyinen Gjerta kilpaili ravihevosena, ennen kuin se joutui ravikärryjen kanssa onnettomuuteen ja joutui siitä seuranneen jalkavamman takia jättämään lupaavasti alkaneen uransa. Herttaa oltiin ensin myymässä siitoskäyttöön, kun se päätettiinkin ostaa Rihtniemeen harrastekäyttöön. Vammansa takia Hertta ei kestä kovaa käyttöä, mutta sen kanssa voi silti touhuta vaikka mitä.

 

 

Chimera Kiant

brandenburginhevonen, tamma
1-polvinen
s. 2008

Saksasta Suomeen myyntiin tullut Hippu päätyi Rihtniemeen varsin erikoisesti. Siitä oli netissä myynti-ilmoitus, jonka perusteella tammaa lähdettiin katsomaan. Koeratsastuksessa hyväsukuinen hevonen paljastui varsin hankalaksi ratsastaa, se oli vahva ja kaikkea muuta kuin yhteistyöhaluinen. Joku tammassa kuitenkin sykähdytti, sillä pienen tinkimisen jälkeen Hippu vaihtoi omistajaa.

 

 

Rihtniemen Pensiini

suomenhevonen, ori
1-polvinen
s. 2015

Rihtniemen Pensiinin syntymää odotettiin kuin kuuta nousevaa. Toiveissa oli pellavapäinen tammavarsa, mutta eräänä iltana maailmaan putkahtikin punaruskea orivarsa. Veikeä orivarsa on ollut syntymästään saakka vauhdikas ja vähän rasavilli, mistä sen nimikin juontaa juurensa.

 

 

M.B. Classica

suomalainen puoliverinen, tamma
pitkäsukuinen
s. 2017

Hevosenkatsomisreissu muuttui pian hevosenostoreissuksi, kun allekirjoitin kauppakirjat suloisesta kimosta puoliverivarsasta. Joulukuussa 2017 tämä pieni Blondiksi ristitty varsa muutti Rihtniemeen elävöittämään tallin arkea. Luonteeltaan Blondi on eloisa ja leikkisä ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, vaikka saattaakin välillä härnätä hoitajaansa.

 

 

Rihtniemen Naiyouzhagao

suomalainen puoliverinen, tamma
1-polvinen
s. 2018

Vaavi, pikku-Pusu, Neiti Tomera.... Syntyi kauniina kesäyönä 17.06.2018

Merkulov

muuttaa tallille pian

venäjänratsuhevonen, ruuna
evm-sukuinen
s. 2010 (arvio)

 

 

 

Yksityishevoset 6/10

kwpn-r. Paranoid Hopper

omistaja Siri Peurankoski

nvh-t. Fornøyd SF

omistaja Tuula Parikka

austp-r. Southscott Kids Wear Crowns

omistajat Joanna & Aliisa Lehtinen

isl-r. Baldur fra Heimströnd

omistaja Aslaug Kaakkuri

fwb-t. Mile High Glam DFC

omistaja Vanessa Bolívar

nvh-o. Pianist

omistaja Neija Wuorela

 

 

Huomioithan, että kyseessä on virtuaalitalli ja jokainen hevonen on virtuaalihevonen.
Kaikki materiaali © Rihtniemi, ellei toisin mainita.

©2019 Rihtniemi - suntuubi.com